
Τομάτα Datterino, ένα εξειδικευμένο προϊόν με τις μεγαλύτερες πωλήσεις
Το σενάριο ανταγωνισμού στον τομέα της επιτραπέζιας ντομάτας αυξάνεται ολοένα και πιο δυναμικά, ειδικά στο τμήμα ντομάτας datterino υψηλής αξίας. Για να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρης της εφοδιαστικής αλυσίδας και να εντυπωσιάσει τον τελικό καταναλωτή, απαιτείται μια καινοτόμος και σύγχρονη ποικιλία. Αλλά πως? Διατηρώντας τη φρεσκάδα της για αρκετές ημέρες μετά την αγορά και να έχει εξαιρετική γεύση.
Ο Esasem έχει αντιμετωπίσει αυτές τις ανάγκες με την ποικιλία Lobello F1 και το απέδειξε με στοιχεία. Η ποικιλία έχει κερδίσει το βραβείο Sabor del Año που απονέμεται από Ισπανούς καταναλωτές για έξι συνεχόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του 2024. Το Lobello F1 είναι ένα προϊόν υψηλής ποιότητας στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά κηπευτικών.
Ο Raffaele Miccichè, Product Developer στην Esasem, εξηγεί ότι «Το Lobello F1 αποτελεί σημείο αναφοράς για όλες τις ευρωπαϊκές αλυσίδες σούπερ μάρκετ εδώ και αρκετό καιρό. Αυτό οφείλεται στα αναγνωρισμένα οργανοληπτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Η υψηλή ποιότητα γεύσης του προϊόντος προκαλεί σημαντικό ενδιαφέρον. Το Lobello καλλιεργείται σε όλο τον ευρωμεσογειακό χώρο και εκτιμάται από τους παραγωγούς για τις υψηλές αποδόσεις και την κερδοφορία του.Θεωρείται κριτήριο γεύσης και οικονομικής απόδοσης στη διεθνή αγορά Datterino».

Το Lobello F1 είναι κατάλληλο για καλλιέργεια σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της δυτικής και ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, και η ευκολία καλλιέργειας και η ικανότητά του να προσαρμόζεται σε όλες τις εδαφικές και κλιματικές συνθήκες το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για τους καλλιεργητές. Οι τεχνικοί μας έχουν διαπιστώσει ότι είναι ιδιαίτερα ανεκτικό στις κύριες ασθένειες των φυτών της ημέρας, με υψηλή ανοχή αγρού στο ToBRFV», λέει ο Miccichè.
«Τα αποτελέσματα απόδοσης του Lobello δεν τελειώνουν εκεί», συνεχίζει ο Miccichè. Στην πραγματικότητα, οι γενετιστές μας έχουν αναπτύξει νέα υβρίδια που συνδυάζουν τα ίδια πρότυπα γεύσης και αρώματος με υψηλή προσαρμοστικότητα σε διαφορετικούς εποχιακούς κύκλους κατά τη διάρκεια του έτους.
Οι άλλες ποικιλίες datterino που αναπτύχθηκαν με τον ίδιο τρόπο είναι η Solbello F1 για μεταφυτεύσεις από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο, η Tybello F1 για τις μεταφυτεύσεις από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο και η Jungi F1 από τον Οκτώβριο και μετά». «Όλες οι ποικιλίες μας», καταλήγει ο Raffaele Miccichè, «καλύπτουν τις ανάγκες παραγωγής σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο που αντιμετωπίζει το νέο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης των μέσων θερμοκρασιών, με αιχμές που συχνά ξεπερνούν τους 40°C τα τελευταία χρόνια και πολύ υψηλότερες στα θερμοκήπια. Αυτό, μαζί με τις κλιματικές ακραίες συνθήκες, προσθέτει μια διαρκώς αυξανόμενη φυτοϋγειονομική πίεση που μπορεί να επηρεάσει τα γεωργικά χωράφια χωρίς τη σωστή γενετική».
Πηγή:
https://www.freshplaza.com/europe/article/9610402/datterino-tomato-a-best-selling-niche-product/
Τα απαραίτητα cookies είναι απολύτως απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του ιστότοπου. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει μόνο cookies που εξασφαλίζουν βασικές λειτουργίες και χαρακτηριστικά ασφαλείας του ιστότοπου. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύουν προσωπικές πληροφορίες.